PRP – Ortopedi

Artros är en smärtsam sjukdom som kan uppstå i lederna i kroppen, vanligtvis i höft- och knäleder, och det drabbar framförallt äldre personer. Artros utvecklas långsamt och det kan gå flera år från tidiga förändringar i brosk och andra vävnader i leden tills du har tydliga symtom.

Artros kan inte botas men det finns flera sätt att lindra smärtan och förbättra muskel- och ledfunktion. 

På LAE CLINIC i Kristianstad kan du får hjälp med ACP (Autologous Conditioned Plasma) även kallad PRP (Platelet Riched Plasma). Behandlingen går ut på att man utnyttjar blodplättarnas läkande egenskaper. Behandlingen stimulerar kroppens celler samt återskapar och bygger upp vävnader inklusive brosk, ben, senor och ligament. Den dämpar även inflammation. 

ACP/PRP injektion är en behandling med dina egna tillväxtfaktorer och spelar en viktig roll i läkning av vävnader och har använts för en mängd olika indikationer i mer än 30 år. Denna metod har tagit en stor del av marknaden i Europa med avseende på artrosbehandling (inuti slitna leder inom ortopedi), idrottsmedicin (behandla ihållande smärtsamma seninflammationer), sårläkning (kan injiceras på svårläkta sår eller förbättra hudens kvalitéer).

Innan behandling ska en konsultation ske på vår klinik, minst 48 timmar innan behandling. Om du har röntgenbilder eller annan viktig information så ta gärna med det på din inbokade tid. Vi har samarbete med en ortoped specialist som tittar på röntgenbilder och bedömer om behandlingen kan hjälpa dig och dina besvär. 

Behandlingsområde

Artros i leder såsom till exempel knä, höft, axel, fot, hand samt höft.

Belastningsproblem i senor och fästen såsom knäskålen och dess sena, tennisarmbåge (sena i underarm), hälsena samt hälsporre.