Cosmelan

Cosmelan en världsledande behandling inom pigmenteringar som blivit så populär för det går att behandla alla hudtyper på fitzpatrickskalan. Cosmelan fungerar som behandling på bland annat melasma, åldersfläckar, postinflammatoriska hyperpigmenteringar och fräknar.

Behandlingen passar alla som önskar en jämnare hy oavsett hudtyp då den även har en hudföryngrande effekt.

Behandlingen arbetar med att påverka produktionen av melanin och därmed motverka pigmenteringar i ansiktet. Det är en effektiv behandling som även ger en fin lyster, jämnare hudton och förbättrad struktur.

Cosmelan är en två-stegs behandling vilket innebär att första steget utförs på kliniken, och andra steget är behandling som kunden fortsätter med hemma under sex månader. Vår Cosmelan inkluderar hemmavårdsprodukter som räcker i ca tre månader sen går det att köpa till ett hemmakit för fortsatt behandling i ytterligare tre månader, detta är en stor och viktig del av behandlingen. Vi går noggrant igenom dessa och hur de ska användas för att uppnå önskat resultat.

För att uppnå det bästa resultatet är det viktigt att kunden följer behandlingsrutinen som medföljer. Det är också viktigt att undvika solexponering av behandlingsområdet och att använda hög SPF. Hemmakitet innehåller SPF 130. Huden blir känslig och torr de närmsta två veckorna efter utförd behandling men inom några veckor ser man successivt hur resultatet förbättras och stabiliseras, pigmentfläckarna bleknar och huden får en ökad lyster.

Ofta räcker denna behandling för att helt bli av med sina fläckar, men har du haft Melasma eller annan hyperpigmentering under en längre period kan du behöva upprepa behandlingen efter 6 månader.

Vid behandling av hals, dekolletage och händer gör man endast steg 2 hemma i sex månader.