Botulinumtoxin

Toxin ”Botox” är en vanlig förkortning av botulinumtoxin typ A och är en av världens vanligaste medicinska estetiska behandlingar. Vi jobbar med toxinet Bocouture som är det renaste toxinet på marknaden, fritt från komplexa proteiner. Detta innebär att ni inte kan utveckla en immunitet mot toxinet vilket man kan med resterande sorter.

I takt med att vi åldras och utsätter vår hud för olika påfrestningar bildas linjer, rynkor och även djupare veck i ansiktet. En av anledningarna till att linjer och rynkor skapas i ansiktet är när du använder ansiktets muskler och exempel kisar mot solen, rynkar på pannan eller ser bekymrad ut. 

Förutom skönhetsinriktade behandlingar kan botulinumtoxin även användas för att hjälpa personer som har besvär med svettproduktion i händer och armhålor, tandgnissel samt spänningshuvudvärk.

Botulinumtoxin är ett läkemedel som har en muskelavslappnande inverkan på särskilt utvalda muskler och ger en positiv effekt mot minskande/förebyggande av rynkor. Även hudens kvalitet förbättras då talgproduktion och porer minskar.

Botulinumtoxin ger inget permanent resultat och hållbarheten är väldigt individuell. Generellt håller det i ca 3-5 månader. För fåtalet patienter håller de kortare än 3 månader och för några lite längre än 5 månader. För att bibehålla effekten bör man upprepa behandlingen 2-3 gånger per år.

Om behandlingens resultat inte motsvarar förväntad effekt är du välkommen på ett återbesök, tidigast 14 dagar efter din behandling och inom 4 veckor. Ett återbesök är kostnadsfritt.

Att tänka på före- och efter din behandling

Före

  • Inte ha någon infektion, feber eller ha någon sjukdomskänsla i kroppen.

  • Inte ha någon herpes eller infektion vid injektionsområdet.

  • Inte vara gravid eller amma.

  • Inte lida av Myastena gravis, Eaton-lamberts syndrom, blödningsrubbning eller amyotrofisk lateralskrelos (ALS).

  • Undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) Om du äter NSAID-preparat (t.ex. volataren, magnecyl eller ipren) kan du lättare få blåmärke vid injektionsområdet.

Efter

  • Undvik fysisk ansträngning, bastu, smink  24h efter din behandling.

  • Inte röra eller använda preparat på behandlat område på minst 4 timmar.

  • Undvika UV strålning (sol eller solarium) på 24 timmar.

  • Inte massera, skrubba eller peela ansiktet på 2 veckor.

Behandlingsområde

Bekymmersrynkan (argrynkan-glabella)

Rynkor mellan ögonbrynen uppstår när musklerna möts om och om igen och huden följer med. Detta kan leda till att man upplevs arg eller sur. I de flesta fall räcker det med en toxinbehandling men kan behövas kompletteras med fillerbehandling för att få det bästa resultatet.

Panna

Rynkor i panna är dynamiska rynkor som uppstår när man höjer på ögonbrynen/ser förvånad ut och huden följer med.

Kråksparkar (skrattrynkor)

Vid ögats kant kan det uppstå linjer som förstoras när vi ler, skrattar och kisar mot solen, dessa kallas kråksparkar. Dessa linjer blir djupare med tiden och kan även börja sträcka sig längre ifrån ögats kant ner mot kinderna.

Ögonbrynslyft

Ögonbrynen styrs av muskler som kallas Depressor Supercilii. Dessa gör att du kan höja och sänka dina ögonbryn. Oftast kombineras ett ögonbrynslyft med att behandla kråksparkarna och bekymmersrynkan för bästa resultat.

Sura mungipor

Rynkor kan med tiden uppstå vid mungiporna, de kallas för ”sura mungipor”. Det är en depressormuskel som dras neråt och kan med tiden göra så att man ser sur ut. I de flesta fall räcker det med en toxinbehandling, men kan behövas kompletteras med fillerbehandling för att få det bästa resultatet.

Bunnylines (Näsrynkor)

Längs med sidorna av näsan har vi en muskel, denna muskel kan dra ihop sig när vi skrattar, pratar eller ler och bildar då som små linjer på näsan.

Gummy Smile

Ett leende är otroligt vackert, men det är många som inte trivs med sitt leende och undviker därför att le. Gummy smile innebär att man ser en del av tandköttsvävnaden i överkäken när man skrattar. Detta uppstår på grund av en överaktiv muskel i överkäken som drar upp överläppen. Med denna behandlingen kan vi sänka överläppen så mindre tandkött syns vid leende.

Lip flip

En behandling med ett fåtal stick där överläppen lyfts något. Lip flip är en bra kombinationsbehandling tillsammans med fillers. Lip flip kan också vara en bra behandling för de som har en aktiv muskel kring munnen som orsakar pussrynkor.

Haka

I hakan har vi två muskler som heter Mentalis. En aktiv muskel i hakan kan göra att hakan pekar uppåt eller nedåt samt att små gropar visar sig i hakan, dessa liknas och kallas för apelsinhaka.

Masseter (käkmuskeln)

Toxin injiceras i käkmuskeln och förminskar den, för att skapa en mer V-formad ansiktsform. Denna behandling hjälper också mot bruxism (tandgnissling) och spända
käkmuskle som orsakar spänningshuvudvärk.

Hyperhidrosis

Hyperhidrosis är en onaturligt hög svettproduktion som drabbar ca 3% av befolkningen som inte hör ihop med stress, nervositet eller någon sjukdom. Man kan ha onormalt hög svettproduktion i armhålor, handflator, fotsulor eller ansikte. Det finns effektiv hjälp med injektion av läkemedlet botulinumtoxin vilket har ökat livskvalitet hos många av våra kunder.

Platysmaband (hals)

Platysma är en tunn muskel som går längs med halsen och innehåller vertikala platysmaband. De blir särskilt tydliga när man spänner underkäken. Detta medför att ansiktshuden dras ner mot halsen. Platysmaband behandlas effektivt genom att injicera toxin i halsbanden, effekten blir att musklerna blir svagare och slappnar av så att halsbanden blir mindre tydliga. Kombinerar man med toxin under käklinje och i mungipor kallas detta Nefertitilyft och ger en slät hals och tydlig käklinje.

Konsultation

Injektionsbehandling föregås alltid av en obligatorisk konsultation. Denna måste göras 48 timmar innan din bokade behandling. Vi rekommenderar en konsultation via telefon eller FaceTime. Du kan även boka en konsultation på kliniken. Denna regel gäller dig som är ny kund hos oss eller om det gått mer än 6 månader sedan ditt senaste besök.

Boka tid