PRP – Hår och hud

PRP (Platelet Rich Plasma) en behandling som också kallas ”Dracula eller vampyrbehandling”, då patienten behandlas med sitt egna blod. PRP är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. Även hårbotten kan behandlas för att återuppliva avtagande hårväxt.

Behandlingen genomförs genom att sjuksköterskan på kliniken tar ett venöst blodprov på patienten. Därefter separeras plasman och blodplättarna från blodet. Plasma med blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som ökar läkningsprocessen av skadad / åldrad hud. Slutligen injiceras plasman med blodplättarna i de områden man vill behandla.

PRP är en helt naturlig behandling och har inga biverkningar. Detta eftersom vi använder tillväxthormoner från patientens egna blod, utan några tillsatser. Det föreligger ingen risk för allergier eller andra komplikationer då allt vi injicerar kommer från patienten själv. 

Personer med hudsjukdomar, SLE, Porfyri, allergi, cancer, blodsjukdomar, svåra metabola och systemiska sjukdomar, blödarsjuka eller misstanke om sepsis (blodförgiftning) ska inte genomgå en PRP-behandling. 

Innan behandling skall alltid en konsultation med någon av sjuksköterskorna på kliniken göras. Detta är för att se så behandlingen passar just dig!

PRP- HUD

PRP stimulerar nybildning av kollagen samt ökar blodtillförseln till det behandlade området. PRP för huden bidrar till en slätare hy, jämnare pigment, mer lyster, reducerar ärr (acneärr) samt påskyndar läkningsprocesser i huden. Forskning visar också att PRP kan användas effektivt mot handeksem. PRP på huden kan utföras på ansikte, hals, dekolletage eller på händerna. Behandlingen kan utföras som en injektion, via en stämpel eller med microneedlingspenna där PRP:n slussas ner i huden.Vi på LAE CLINIC skräddarsyr behandlingar efter kundens behov. 

PRP-HÅR

Det finns ungefär 100 000 hårsäckar på huvudet. Håret produceras i ett cykliskt förlopp och växer i genomsnitt en centimeter per månad. Normalt tappar en frisk människa ungefär 100 hårstrå om dagen. 

Diffust håravfall betyder att du tappar ovanligt mycket hår – det kan röra sig om 1000 hårstrån istället för 100 om dagen. Orsakerna kan exempel vara följder av infektioner, hormonförändringar, vitaminbrist eller åldrandet. Diffust håravfall kan också orsakas av exempelvis stress, bantning och vissa läkemedel. Håret växer ofta ut igen när balansen i kroppen har normaliserats. 

PRP är en mycket bra behandling för både män och kvinnor som är tunnhåriga eller har börjat tappa sitt hår och vill få håret att börja växa bättre. När blodplasman med tillväxtfaktorer injiceras in i skalpen stimulerar de stamcellerna runt hårsäcken att säga åt hårsäcken att vidga sig. När hårsäcken blir större börjar den producera ett starkare hårstrå och hårtillväxten ökar. PRP är också bra mot irritation och klåda i hårbotten. PRP-injektion i hårbotten kan också användas efter en hårtransplantation för att ge transplanterade hårsäckar den extra näring som de kan behöva för att börja producera hår.

Rekommendation är att göra 3–4 behandlingar med 1 månads mellanrum.

Inom 3-6 månader kan man märka resultat genom ökad hårtillväxt och förbättring av hårets tjocklek och kvalité.