PRF

PRF (Platelet Rich Fibrin) framställs på samma sätt som PRP, genom centrifugering av patientens blod. PRF är en andra generationens koncentrat av blodplättar där man inte använder sig av antikoaguleringsmedel och aktivator. PRF omvandlas till en gel direkt efter injektion och fungerar därför som en filler. På så vis passar PRF bättre till den som vill få volym, till exempel genom att fylla håligheter under ögonen eller läppar. Fibrinet i PRF bygger ett tredimensionellt nät ungefär som en byggnadsställning. Aktiverade blodplättar och stamceller fastnar i fibrinnätverket och utsöndras sedan i långsam takt i upp till 12 dagar.

PRF är en helt naturlig behandling och har inga biverkningar. Detta eftersom vi använder tillväxtfaktorer från patientens egna blod, utan några tillsatser. Det föreligger ingen risk för allergier eller andra komplikationer då allt vi injicerar kommer från patienten själv.

Personer med hudsjukdomar, SLE, Porfyri, allergi, cancer, blodsjukdomar, svåra metabola och systemiska sjukdomar, blödarsjuka eller misstanke om sepsis (blodförgiftning) ska inte genomgå en PRF-behandling. 

Innan behandling skall alltid en konsultation med någon av sjuksköterskorna på kliniken göras. Detta är för att se så behandlingen passar just dig. 

Vid PRF-behandling rekommenderar vi en kur på tre behandlingar med en månads mellanrum, därefter rekommenderar vi en underhållsbehandling var 12:e månad.